Livmoderinflammation

Saga hade fram tills idag kissat inne tre gånger på bara några dagar. Väldigt konstigt med tanke att hon aldrig kissar inne här hemma. Det har bara varit när vi har varit borta hos hanhundar, då kan hon kissa inne. Men hemma, det är inte likt henne. Vår första tanke var att hon protesterade för att hon var trött på Edvin och att inte hon hade tillräckligt med uppmärksamhet. Men varför skulle det ske nu helt plötsligt?

Inatt kissade hon inne igen och då slog det mig. Har hon inte druckit väldigt mycket vatten på sistone? Har hon inte kissat väldigt mycket ute också? Funderade på om det kanske var en urinvägsinfektion så det var bara att ringa veterinären och fick en tid vid 16.

Farmor Åsa fick komma och vara barnvakt då Micke skulle jobba till 18 just idag. Lämnade över en grinig Edvin innan jag åkte men det hade gått bra ändå. Han hade dock varit grinig men det berodde på trötthet. Han har knappt sovit något idag på dagen. Men iallafall, Saga då. Veterinären upptäckte flytningar och ultraljudet visade livmoderinflammation. Fick recept på tabletter som hon nu ska få en gång per dag i 10 dagar. Men det ska visa resultat redan om några dagar så på tisdag ska jag ringa tillbaka. Om det inte har blivit bättre så lutar det mot att livmodern opereras bort. Skulle även höra av mig direkt om hon blir sämre. Men förhoppningsvis så hjälper det med medicinen eftersom veterinären tyckte att detta upptäcktes tidigt. Men man vet aldrig. Vi får se hur det blir.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback