Oroliga nätter

Klockan är just nu 01.09 och jag ligger vaken och lyssnar på mina grabbar som sover. Micke snarkar ute i soffan och Edvin har precis somnat i min famn efter en hostattack.

I flera nätter har Edvin sovit väldigt oroligt. Har vaknat flera gånger per natt och varit ledsen. Har provat allt möjligt, tänkte att han behövde närhet så resesängen bäddades i ordning inne hos oss. Det var fortfarande gnäll så jag har haft en lampa tänd i hopp om att det kanske är lite mörkrädsla men det hjälpte inte heller. Han har fått sovit på min arm men det fortsatte att gnällas och bökas runt. Vad har jag provat mer? Flera vällingflaskor ifall han faktiskt bara var hungrig och massage på magen ifall det kanske har varit magont. Så här har det sett ut ett tag, vet inte hur länge eftersom dagarna bara flyter ihop. Har ingen som helst koll om det är vardag eller helg. Allt bara går i ett. Men iallafall det jag vill säga är trots all gnäll så har jag fått sovit. Tills igår natt...

Igår natt var den värsta då han mellan 23 till 05 vaknade två till tre gånger i timmen och var ledsen. Vid 05 var jag ett vrak så då gick jag upp och bytte blöja, gav Alvedon i tron att det faktiskt var något som inte stämde i den lilla kroppen och gav en flaska välling. Då fick jag faktiskt sova till klockan 08. Och nu ligger jag faktiskt här och funderar på om Edvin kanske har en liten förkylning i kroppen. För nu har han ju hostat en massa. Om det fortsätter så blir det nog en Alvedon inatt också. Vi båda behöver ju sömn!

Men förutom förkylning så tror jag även att det försiggår väldigt mycket annat i Lillemans hjärna. Jag tror att han börjar förstå att han är väldigt liten i denna stora världen och att jag faktiskt inte alltid finns nära honom alla minuter och sekunder av dygnet. För varje gång jag lämnar ett rum så kommer Edvin krypandes efter och gnäller "maammaaa" som i och för sig är väldigt gulligt. Men när jag ska iväg och han inte kan följa med blir det väldigt ledsamt och det är hjärtskärande. Jag hoppas att det snart går över och att han blir tryggare i sig själv.

Vad vill jag ha sagt med detta flummiga inlägg då? Jo, jag är trött på grund av väldigt mycket minus på sömnkontot men det beror nog på en kombination av en förkylning och seperationsångest från Lillemans sida.

Nu är klockan 01.32 och jag ska se om jag får sova lite för Edvin.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback